Imádom az epret, de mivel rövid a szezonja, és fagyasztás után kiengedve borzalmas az állaga, illetve a konzerv epernek ki nem állhatom az ízét, szerettem volna valamilyen módon konzerválni az ízét.
A hagyományos lekvárfőzéssel az a bajom, hogy sokáig tart, a lekvár túl édes a sok cukortól, és nem őrzi meg a gyümölcs valódi ízét. A narancsnál bejött az, hogy a narancshúsból zselésítővel készítettem lekvárt (vagy inkább hívjuk dzsemnek azt is), gondoltam, kipróbálom eperrel is. 5 rész gyümölcshöz adtam 1 rész cukrot, és az előírt mennyiségű zselésítőt. Meg kell mondjam, nem csalódtam. Csak egy a baj: nem lehet annyit készíteni belőle, hogy kitartson a következő eperszezonig. :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése