Ezen az oldalon csak az elkészült torták és sütemények képeit teszem közzé, recepteket nem. A receptek feltöltését is megkezdtem, ezen az oldalon keresgélhettek a folyamatosan bővülő választékban: http://inci-receptjei.blogspot.com/

Figyelem! Újdonság! :-)
Verses meséim a http://incifincimesek.blogspot.com/ oldalon találhatóak.2013. február 3., vasárnap

Koktél torta

Jövő héten lesz a 33. szülinapom, és a család kérése az volt, ezen a hétvégén ünnepeljünk. Előre ittunk a bőrömre... azért remélem, megérem :-)

A torta nosztalgikus: kislány koromban apai nagymamám sütött mindig ilyen tortát nekem, akivel a szülinapomat és a névnapomat is egyszerre ünnepeltem.

Koktél tortának hívják, eredetileg koktél kocka a sütemény neve, és étcsokoládéval volt bevonva a teteje.
A recept: 4 piskótalapot kell sütni, mindegyiket a következő hozzávalókból: 3 tojás, 2 ek. cukor, 1 csipet só, 2 ek. vaníliás pudingpor, 1 ek liszt. Ezt 26 cm-es tortaformában sütöttem ki, 150 fokon (tűpróba!).
A krém pedig: cukor nélkül, fele mennyiségű tejjel megfőzött 2 csomag puncs, illetve 2 csomag csoki puding (tehát összesen 1 liter tej került a 4 csomag pudinghoz), amelyet kihűtünk, majd elkeverjük porcukorral (10 dkg elég, bár a recept 15 dkg-ot írt, de úgy túl édes volt szerintem) habosra kevert margarinnal (25 dkg) mindkét pudingot (tehát összesen 20 dkg porcukor, 50 dkg margarin).
A rétegezés: tészta, puncsos krém, tészta, csokis krém, tészta, puncsos krém, tészta, csokis krém. Az oldalát csokoládés krémmel vontam be. A dekoráció nálam rózsaszínre színezett tejszín, kakaópor és néhány ezüst színű cukorgyöngy volt.

Azt kell mondjam, már értem, miért rajongtam ezért a tortáért annyira kislány koromban! :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése