Ez egy nagyon gyors és nagyon egyszerű keksz, ami nagyon sokáig ropogós és friss marad. A hozzávalók: 20 dkg liszt, 15 dkg barna cukor, 10 dkg puha vaj, 1 tojás, 2 teáskanál kakaópor, 1 csipet só, 1-1 kiskanál sütőpor és szódabikarbóna. A hozzávalókat összedolgozzuk, ízlés szerint csokidarabkákat keverünk a masszához, majd gombócokat formálunk, kilapítjuk őket, és sütőpapírra rakva megsütjük őket. Valamennyit nőnek, úgyhogy ne rakjuk túl közel őket egymáshoz. Ebből a mennyiségből 16-20 darab készül, amit egy tepsin ki is tudunk sütni, kb. 170 fokon, 30 percen át. A sütőből kivéve még puhának tűnnek a kekszek, akkor lesz ropogós, ha már kihűlt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése